söndag 27 september 2009

Skördemarknad Mandelmanns Trädgårdar 2009


Det är helt omöjligt att missa den årliga skördemarknaden på Mandelmanns Trädgårdar i Rörum. Man dras dit varje år, som av en osynlig magnet. Samma sak varje år. Hit går man för att samla inspiration för egna projekt, köpa lite nyttigheter i grönsaksboden och ta en stillsam fika i växthuset. Man strosar runt med en kaffekopp bland märkliga växter och njuter av alla dofter och synintryck. Gustav (Mandelmann) brukar kommentera alla inköp i butiken och ge goda råd. Ibland gör han en paus och plockar upp fiolen och drar en melodi. Lugnt och avslappnat!
– Men inte i år! TVs "Trädgårdsfredag" har haft ett otroligt genomslag och folk vallfärdar i horder för att själva se det dom upplevt i TV-soffan. Här är rena invasionen. En hel äng har upplåtits till bilparkering för besökande. Köer till butik och café. Folk överallt! Jag undrar om Gustav och hans fru kunde gissa hur denna skördemarknad skulle bli detta år? Nu har vi fått en ny attraktion på Österlen som kommer att kunna tävla med Kiviks marknad om intresset håller i sig. Men det är helt OK, Österlen behöver sina besökare. Grattis!







Hönor i trädgården är helt rätt. Dom är trevliga husdjur och gör nytta. Kanske det dyker upp ett par hönor i vår prästgårdspark framöver? Inte helt omöjligt ...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar