söndag 28 oktober 2012

Årets första frostdagar har kommit

Sista veckan i oktober och nu har frosten kommit till Österlen. Träden tappar sin grönska och parken fylls med höstlöv i alla färgtoner. Nu börjar ett intensivt krattande när tusentals kvadratmeter ska röjas och städas. Löven ska läggas som täckning och skydda mot vinterkylan eller malas till jordförbättring. Att köra dem till tippen känns fel rent miljömässigt. Ibland känns det dock lite mycket ... Nåja, rätt som det är kommer det en höststorm och hjälper till med problemet. Undrar vart löven tar vägen?


Sommaren 2012 var inte så mycket att orda om rent vädermässigt. Blötare än normalt, färre soldagar, kallare och kortare känns det som. Allt kom igång sent. Turisterna kom till Österlen först kring Kiviks marknad i mitten av juli. Många klagar på årets beläggning ...


Vi fick oväntad draghjälp av massmedia genom en stor artikel i Expressen/Kvp/GT via deras söndagsbilaga som hade hela två uppslag om vårt B&B. Det påstås att söndagsbilagan har omkring en miljon läsare och som tur var kom inte alla dessa men genomslaget var större än vi hade förväntat oss. Många som bott hos oss under denna sommar har bokat efter att ha läst artikeln.
Tack alla ni som läste och kom. Hoppas ni fanns ert smultronställe på Österlen och återvänder hit många gånger. Varmt välkomna tillbaka.


Denna sommar fick vi långväga besök. Hela fem dagar stannade Milt och Janice från Aurora (utanför Denver) i Colorado hos oss under sin skandinavienresa. Fantastiskt att få lära känna dessa trevliga och härliga människor. Dom blev ett varmt sommarminne för oss också.
Janice har danska rötter och deras nästa anhalt på resan var gemytliga Johan Ludvigs B&B i Faaborg i vårt grannland Danmark. Eftersom vi haft dessa danska B&B-kollegor som våra gäster här tidigare vet vi att våra amerikagäster blev väl omhändertagna under resten av sin resa.

Det är inte bara långväga gäster som uppskattas. Vi vill tacka alla stamgäster som återvänder hit år efter år. Putte och Ulla från Stockholm har kommit varje år sedan vi öppnade och stannar allt fler dagar för varje gång. Och ni är fler ...
Det är det bästa betyg man kan få. Gäster som återkommer.

Vi kommer att ha öppet hela vintern men det brukar lägga sig ett lugn över Österlen.
Ha det gott var ni än befinner er! Vi ses ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar