torsdag 10 april 2014

Vi har fortfarande lediga rum så ring oss och boka.

Till alla er som tänkt besöka Konstrundan på Österlen i påsk!
Vi har fortfarande lediga rum så ring oss och boka på tel. 0414-505 82.

Oj vad tiden går fort. Det är redan påsk och vi har inte lagt ut något på bloggen sedan i december. Dags att rapportera lite från oss här nere på Österlen. Vad har hänt denna vår?

Jo, Annica har blivit "vinbonde" på Skepparps vingård vilket innebär att hon har ansvar för 100 vinstockar. Dessa ska hon sköta om fram till skörd i höst och förhoppningsvis få smaka resultatet "på butelj" framöver. Söndagen den 23 mars var det dags för den första aktiviteten i vingården. Då klipptes "ettåringarna" ner till tredje knoppen. Vajrarna rensades och stammarna bands upp. Sedan böjdes "fleråringarna" ner på vajrarna och klipptes på 5-7 knoppen.

Massor av ny kunskap att ta in. Man får en helt ny dimension att tänka på när man lyfter ett vinglas framöver.


Skepparps Vingård är en av Skånes många vingårdar. Det finns ett antal svenska vingårdar som odlar druvor och framställer eget vin. Vinet säljs vanligen på ett par systembolag i lokal anknytning till vingården. Skepparps Vingård kan du läsa om på deras hemsida. [Länk dit]


Så här i "påsk-tider" handlar det mest på Österlen om konst. Massor av besökare strömmar hit från hela landet för att besöka konstnärer och se allt spännande som visas upp just de här två veckorna.
Vi gillar också konst och ibland hittar vi spännande saker på våra utflykter. Denna gång i Köpenhamn!

Ni hittar denna fina skrotskulptur utanför restaurang Toldboden på Nordre Toldbod 18, Köpenhamn K. Platsen är värd ett besök. Där finns en av Köpenhamns bästa delikatessbutiker Løgismose Vin Mad og delikatesser. Vill man göra som alla andra turister så går man ett par hundra meter norr ut och besöker"Den lille Havsfrue".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar